Za učenike

Школска библиотека

 

„Књиге су најтиши и најсталнији пријатељи. Оне су најприхватљивији и најмудрији саветници и најстрпљивији учитељи“. (Чарлс Елиот)

 

Свечаном отварању наше школске библиотеке присуствовале су Љиљана Никитовић Симић, уредница „Вуковог читалишта“ Вукове задужбине и Весна Алексић, песникиња. Том приликом поклоњене су књиге, бројна издања, а ученици наше школе рецитовали су пригодне песме. Од  тада је библиотека постала омиљено место где се ученици окупљају да проведу слободно време у паузи између часова, позајме књигу, читају енциклопедије, раде групне радове, користе интернет за потребе наставе и учења.

Данас, у нашој библиотеци можете наћи лектире, бајке, басне, популарне књиге, енциклопедије, лексиконе, речнике, приручнике, књиге из књижевности, уметности, друштвених  и природних наука… Библиотечки фонд је добро организован. Kњиге су у полицама смештене по У.Д.K. систему, а школске лектире су смештене на посебним полицама по разредима. Приступ књигама је слободан.

Сви ученици наше школе су чланови школске библиотеке, а исто тако чланске карте имају и сви запослени у школи. Сваке школске године књижни фонд наше библиотеке допуњујемо актуелним насловима, а на овогодишњем Сајму књига библиотечки фонд смо обогатили издањима: „Избирачица“ Косте Трифковића, „Аги и Ема“ Игора Коларова, „Мој дека је био трешња“ Анђеле Нанети, „Зов дивљине“ Џека Лондона, али и бројним речницима.

У библиотеци ради наша библиотекарка Тамара Лекић Ђурашиновић, која руководи и радом библиотекарске секције.

 

Иницијално тестирање 2018

Међународни дан писмености

Спортска недеља

 

 

 

Decja nedelja 2013-14.

Спорт Odbojkaska utakmica

Dečja nedelja 2014/15

Đački parlament