Претрага
Close this search box.

Медији и млади (office.com)

Радили су ученици осмог разреда: Милица Јовановић, Кристина Стаменков, Јована Јовић и Урош Костић

Ментор: Дајана Губеринић

Одржива пољопривреда (office.com)

Упитник за ученике

Упитник о ставовима ученика основних и средњих школа о значају и развијености школског спорта и о унутрашњој и спољашњој мотивацији ученика за бављење школским спортом.

Школска библиотека

„Књиге су најтиши и најсталнији пријатељи. Оне су најприхватљивији и најмудрији саветници и најстрпљивији учитељи“. (Чарлс Елиот)

Свечаном отварању наше школске библиотеке присуствовале су Љиљана Никитовић Симић, уредница „Вуковог читалишта“ Вукове задужбине и Весна Алексић, песникиња. Том приликом поклоњене су књиге, бројна издања, а ученици наше школе рецитовали су пригодне песме. Од  тада је библиотека постала омиљено место где се ученици окупљају да проведу слободно време у паузи између часова, позајме књигу, читају енциклопедије, раде групне радове, користе интернет за потребе наставе и учења.

Данас, у нашој библиотеци можете наћи лектире, бајке, басне, популарне књиге, енциклопедије, лексиконе, речнике, приручнике, књиге из књижевности, уметности, друштвених  и природних наука… Библиотечки фонд је добро организован. Kњиге су у полицама смештене по У.Д.K. систему, а школске лектире су смештене на посебним полицама по разредима. Приступ књигама је слободан.

Сви ученици наше школе су чланови школске библиотеке, а исто тако чланске карте имају и сви запослени у школи. Сваке школске године књижни фонд наше библиотеке допуњујемо актуелним насловима, а на овогодишњем Сајму књига библиотечки фонд смо обогатили издањима: „Избирачица“ Косте Трифковића, „Аги и Ема“ Игора Коларова, „Мој дека је био трешња“ Анђеле Нанети, „Зов дивљине“ Џека Лондона, али и бројним речницима.

У библиотеци ради наша библиотекарка Тамара Лекић Ђурашиновић, која руководи и радом библиотекарске секције.