Претрага
Close this search box.

Обележили смо Дечију недељу

„Моје је право да живим срећно и здраво – за одрастање без насиља“

Као и сваке године Дечија недеља је и ове школске године обележена у нашој школи. Тим за културне манифестације је са одељењским старешинама, а уз предлоге Ученичког парламента, осмислио низ различитих активности, које су реализоване у периоду од  првог до шестог октобра. Ове године се Дечија недеља одвијала под слоганом „Моје је право да живим срећно и здраво – за одрастање без насиља“.

Програм овогодишње Дечије недеље обухватио је следеће активности:

У понедељак, након завршетка наставе, ученици виших разреда са директором школе, Васом Симичићем, присуствовали су Програму едукације против вршњачког насиља у ковинском Центру за културу. Тим поводом изведена је и позоришна представа „Зато што те се плашим“.

Активности и посете у сарадњи са различитим установама и организацијама реализоване су у уторак.

У среду су наши ученици учествовали на кросу „Трка за срећније детињство“, који је одржан у центру Ковина од 10.00 до 13.00 часова. Учествовала су деца, представници свих основних школа и предшколци, према сатници и пропозицијама Црвеног крста Ковин и Спортског савеза општине Ковин. Деца из Ковина су тога дана били домаћини другарима из сеоских школа. Награде најуспешнијима уручила је Сања Петровић, председница општине и прим. др Свето Вукадиновић, председник Црвеног крста Ковин.

Библиотека „Вук Караџић“ организовала је сусрет са Милованом Ђорђевићем, песником и посебан штанд са најлепшим књигама за децу и младе.

Среда је и Дан отворених врата па су наши ђаци са наставницима обишли неке општинске организације и институције у периоду трајања програма трке – Општинску управу, „Комуналац“, Центар за културу, Туристичку организацију – локације у ужем делу града.

У четвртак, представници Ученичког парламента присуствовали су полагању венаца крај споменика палим борцима поводом обележавања Дана општине Ковин. Ученици (спортисти) активно су учествовали у програму свечаног отварања новоизграђеног објекта, Сале за мале спортове у Ковину. Деца су присуствовала и манифестацији „Банатски фруштук“ у центру Ковина.

Дечију недељу, у петак,  завршили смо дружењем у нашој школи.

Добра организација, добро осмишљене и реализоване активности, допринеле су да Дечија недеља протекне у једној узбудљивој и креативној атмосфери, и пружи задовољство свим учесницима, како ученицима тако и свим запосленима у школи.

Софија Васиљевић, 6-2