Претрага
Close this search box.

Посета 63. Међународном београдском сајму књига

Још један јако успешан дан је за нама. У среду, 24. октобра, ученици наше школе, заједно са наставницима, педагогом и директором, посетили су 63. Међународни београдски сајам књига, место интелектуалног и читалачког интегритета.

Деца су обилазила разне штандове, а њихова заинтересованост и ове године да посете Сајам само нам је потврдила  да се и даље редовно чита и да није тако опасна та „криза читања“, те  да књигу ништа не може победити.

Најпопуларнија издања овогодишњег Сајма су дела: Халеда Хосеинија, Пола Остера, Харукија Муракамија, Ле Клезија и других, а од домаћих аутора посебно бисмо издвојили: Емира Кустурицу, Гордану Ћирјанић и Синишу Ковачевића.

Манифестација „Дани ћирилице“ нашег Баваништа такође је промовисала свој рад на Сајму, а уз подршку чланова КУД-а „Аца Обрадовић“, који су разним играма и песмама забавили присутне госте.

Вратили смо се кућама са новим књигама и богатији једним лепим и незаборавним искуством. За свачији укус се нашло много тога, кућне библиотеке добиле су књиге различитих жанрова.  Такође, употпунили смо и школски библиотечки фонд појединим издањима.

Љиљана Никитовић Симић, уредница „Вуковог читалишта“, похвалила је у „Политици“ нашу школу за колективно учешће на овогодишњем Сајму. Према њеним речима то представља културу рада и образовања.

Ученици и даље причају о доживљајима са Сајма, а наша редакција им поручује: „Драга децо, редовно читајте до следећег Сајма!“

Елена Стевановић, 6-2