Претрага
Close this search box.

Осликај учионицу

У току првог полугодишта реализован је пројекат Осликај учионицу. Пројекат су организовали наставници ликовног и српског језика. Задатак је био да деца нацртају шта их асоцира на српски језик, а што би волели да се нађе на зиду учионице. Од 80 радова где су ученици на врло маштовит и оригиналан начин показали своје виђење српског језика, изабрана су два. Школа је обезбедила сва потребна средства за израду пројекта и осликавање кабинета за српски језик је почело. Уз минималну сугестију наставника, уметнице Теодора Божић, Ивана Симеонов и Јелена Трајковић урадиле су огроман и предиван посао. Сада кабинет српског језика красе ликови Доситеја Обрадовића, Јована Јовановића Змаја, Бранка Ћопића, Вука Караџића, Иве Андрића, Бранислава Нушића и неизоставног Мике Антића. Наравно, ту се морала наћи и Десанка Максимовић, као главни представник жена у српској књижевности. У средишту зида, краснописом Елене Стевановић, исписан је цитат Иве Андрића: ,,Остати равнодушан према књизи значи лакомислено осиромашити свој живот”.

На другом зиду, Елена је исписала цитат Душка Радовића ,,Волимо српски језик сваког дана помало. Српски језик нема никога другог осим нас”, а Теодора, Јелена и Ивана су насликале девојчицу која лети у свет књига.

Ово је само први у низу пројеката који ће бити остварени у овој школској години. Планира се и исцртавање кабинета за руски језик, поправка цртежа у кабинету за историју и исцртавање школских ходника.