Претрага
Close this search box.

Свети Сава

Недеља, 27. јануар  је и ове године била посебан дан за све нас. Наша школа била је црква у малом, а сви ми били смо домаћини који су имали част да угосте најдражег српског госта, Светог Саву.

Прича о Светом Сави је најдужа прича о којој причају српски ђаци, а та прича не стари нити се „умара“, а све што приповедамо њена су поглавља. Свака школа српска Савина је задужбина, од Хиландара све до наших дана. За сваком катедром Свети Сава седи и гледа нас својим плавим очима вере, наде и љубави. Тај Савин поглед и Савина мисија уткани су у племенито дело свих наставника.

Поводом прослављања школске славе, ученици наше школе припремили су приредбу. Водитељка Емилија живков поздравила је све госте и честитала славу. Програм смо започели Химном Светом Сави, а наставили представом виших разреда ,,Бекство у манастир” и хорском песмом ,,Ко удара тако позно”.

Да у животу треба да будемо благонаклони и према непријатељима, показали су нам ученици IV-3 разреда ,,Молитвом за наше непријатеље”.Потом су уследили рецитали: ученица I-2, Невена Владисављев рецитовала је песму ,,Свети Сава”; ученици I-2 песму ,,Српска слава” и реплику ,,Негујмо српски језик”. За крај нашег програма, ученица V-2, Кристина Стаменков рецитовала је песму ,,Свети Сава”.

И ове године смо уживали у светосавској приредби, коју су ученици наше школе припремили уз помоћ  учитеља и наставника за све госте. У нади да смо испунили сва очекивања, дух светосавља неговаћемо до следећег јануарског сусрета.