Претрага
Close this search box.

Такмичења

Српски језик и језичка култура

Дана 24. априла 2021. године одржано је општинско такмичење из Српског језика и језичке културе у Основној школи ,,Ђура Јакшић“ у Ковину. Због епидемиолошке ситуације такмичење је одржано само за ученике осмог разреда. Нашу школу су представљале Јана Амбруш, Софија Васиљевић, Дуња Јовић, Елена Стевановић и Сара Стојковић и оне су постигле изванредне резултате. Сара Стојковић однела је прво место са 16 поена, Дуња Јовић друго са 15 поена, а Елена Стевановић треће са 14 поена. Јана и Софија су оствариле значајан број бодова и добиле су посебне похвале. Дуња Јовић и Сара Стојковић су се пласирале на окружно такмичење.

Књижевна олимпијада

Окружно такмичење из књижевности – Књижевна олимпијада за Јужни Банат  одржано је у недељу 25. марта на Филолошком факултету у Београду.  Организатори такмичења су Друштво за српски језик и књижевност Србије и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Нашу школу представљало је четворо такмичара. Имајући у виду школску годину пуну неизвесности и оштру конкуренцију, наши ученици показали су одлично знање и постигли изузетне резултате:

  1. место (18 поена од 20) – Јана Амбруш (VIII3)
  2. место (17 поена) – Стефан Софеонијевић (VIII3) и Елена Стевановић(VIII2)
  3. Учествовала је и ученица Владислава Богаданов (VIII3) и са 13 поена похваљује се за учешће.

Јана Амбруш пласирала се на републичко такмичење које ће бити одржано 22. маја у Гимназији у Сремским Карловцима.

Поносни смо на успех који су Јана, Стефан, Елена и Владислава постигли, као и на чињеницу да се у нашој школи  развијају знања, вештине и способности у областима читања и књижевности, негује и развија љубав у доживљавању и тумачењу књижевноуметничких дела.

Руски језик

Окружно такмичење из страних језика одржано је у Основној школи „Браца Петров“ у Панчеву 25. 4. 2021. године. Нашу школу представљала је Дуња Јовић, ученица осмог разреда, и освојила прво место. Тиме је остварила пласман на републичко такмичење.

Математика

Окружно такмичење из математике одржано је у Основној школи „Јован Стерија Поповић“ у Вршцу 25. 4. 2021. године. Нашу школу представљали су ученици: Алекса Радић (четврти разред), Милена Радић (пети разред), Лара Стевановић (шести разред) и Урош Костић (седми разред).

Милена Радић освојила је прво место, а остали ученици су похваљени за учешће.

Атлетика

Општинско такмичење из атлетике одржано је у Основној школи „Ђура Јакшић“ у Ковину 27. 4. 2021. године. Нашу школу представљали су ученици: Нина Илијашевић (пети разред), Уна Урошев (пети разред), Милош Симичић (седми разред), Милана Станковић (седми разред), Лана Јокић (седми разред), Марко Станојевић (седми разред), Александра Штетић (осми разред).

Нина Илијашевић заузела је прво место у дисциплини скок у даљ, Марко Станојевић освојио је друго место, а Лана Јокић треће место.

Милош Симичић освојио је друго место у трци на 100 метара, као и Милана Станковић.

Уна Урошев и Александра Штетић похваљују се за учешће.

Школа је много поносна на њих и радујемо се њиховим будућим успесима. Честитамо ученицима и наставницима на постигнутим резултатима!

Поклон редакције formeB нашој школи као знак признања за посебан допринос неговању српског језика и културе.

Испред редакције издавачке куће formaB директору школе поклон примерак књиге “Горски вијенац у стрипу” уручио јe члан редакције Синиша Ћулафић.