Претрага
Close this search box.

Општинскa такмичењa

Општинско такмичење из физике

Дана 7. 2. 2022. године одржано је Општинско такмичење из физике у Основној школи „Сава Мксимовић“ у Мраморку.  Такмичење организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Друштво физичара Србије.

На такмичењу је учествовало 33 ученика из општине Ковин, а то су ученици следећих школа: ОШ „Бора Радић“ Баваниште, ОШ „Ђура Јакшић“ Ковин, ОШ „Десанка Максимовић“ Ковин, ОШ „Јован Јовановић Змај“ Ковин, ОШ „Ђура Филиповић“ Плочица као и школа домаћин такмичења ОШ „Сава Максимовић“ из Мраморка.

Нашу школу представљали су ученици: Урош Костић (VIII/2) и Хелена Филипов (VII/1). Урош Костић освојио је прво место, а Хелена Филипов је награђена похвалом. Честитке ученицима и наставнику Стевану Доловачком.

Општинско такмичење из математике

Дана 20. 2. 2022. године одржано је Општинско такмичење из математике у Основној школи „Јован Јовановић Змај“ у Ковину.  Такмичење организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Друштво математичара Србије.

Такмичење се организује за ученике од трећег до осмог разреда.

Нашу школу представљали су ученици:

трећи разред: Вук Ранчић (прво место), Лазар Протић (треће место), Матеја Николић (треће место);

четврти разред: Михајло Милановић (прво место), Лена Марковић (похвала), Данило Марковић (похвала), Петар Живојиновић (учешће);

пети разред: Алекса Радић (друго место);

шести разред: Милена Радић (прво место), Исидора Смиљкић (учешће), Ана Орозовић (учешће);

седми разред: Лара Стевановић (треће место), Хелена Филипов (похвала), Андрија Николић (учешће);

осми разред: Урош Костић (прво место), Милица Јовановић (учешће), Јелена Симичић (учешће).

Честитке ученицима, учитељима Соњи Обрадовић Хаџић, Оливери Јоновић и наставницима математике Гордани Костадиновић, Јовану Драговачком и Стевану Доловачком који су припремали ученике за такмичење!

Општинско такмичење из Књижевне олимпијаде

Општинско такмичење из књижевности – Књижевна олимпијада одржано је у суботу 19. 2. 2022. године у Основној школи „Ђура Филиповић“ у Плочици. Организатори такмичења су Друштво за српски језик и књижевност Србије и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Ово такмичење организује се само за ученике седмог и осмог разреда. Нашу школу представљало је петоро такмичара. Показали су одлично знање и постигли изузетне резултате:

седми разред: Хелена Филипов (VII/1) прво место, Теодора Амбруш (VII/1) друго место, Јована Станковић (VII/1) друго место;

осми разред: Урош Костић (VIII/2) друго место и Милица Јовановић (VIII/2) учешће.

Поносни смо на успех који су Хелена, Теодора, Јована и Урош постигли, као и на чињеницу да се у нашој школи  развијају знања, вештине и способности у областима читања и књижевности, негује и развија љубав у доживљавању и тумачењу књижевноуметничких дела.

Честитке ученицима и наставницима Душану Симићу и Драгани Јаћимовић који су припремали ученике за ово такмичење.

Општинско такмичење из Српског језика и језичке културе

Дана 26. 2. 2022. године одржано је Општинско такмичење из Српског језика и језичке културе у Основној школи ,,Ђура Јакшић“ у Ковину.

Такмичење је организовано за ученике од петог до осмог разреда. Нашу школу су представљали следећи ученици који су остварили запажене резултате:

пети разред: Виктор Драговачки (V/3) треће место, Софија Софронијевић (V3) похвала, Ђорђе Ћоровић (V2) похвала;

шести разред: Уна Урошев (VI/3) прво место, Ања Живков (VI/2) похвала, Катарина Николић (VI/2) похвала;

седми разред: Лара Стевановић (VII/3) прво место;

осми разред: Урош Костић (VIII/2) друго место; Марко Костић (VIII/1) треће место и Милош Симичић (VIII/1) похвала.

Честитке ученицима и наставницима Јовани Станишић, Драгани Јаћимовић и Душану Симићу који су припремали ученике за ово такмичење.